Att göra karriär
Arbetslivinriktad blogg om karriärsplanering, arbetsrätt, vidareutbildningar och kärriärsrådgivning

Digital skyltning

torsdag, 3 augusti 2017 11:59 by Admin

Nu för tiden är vi människor beroende av våra digitala enheter av många annorlunda anledningar -Som att kunna kommunicera med varandra, sociala medier, spela spel och mycket annat. Touchskärmen har verkligen revolutionerat hur vi lever våra liv i dagens samhälle – tänk själv hur mycket tid du spenderar framför din touchskärm.

Varje dag så använder vi ett flertals olika enheter, när man är på arbetet och på fritiden. Har för mig i snitt att vi använder fyra olika enheter per dag. Det vill säga att vi är ständigt uppkopplade och i vissa tillfällen använder vi till och med flera skärmar samtidigt. En sak som jag reflekterat över mig själv är att de få tillfällen som jag kollar på tablå-teve, varje gång som det blir reklam använder jag min telefon eller surfplatta under tiden.

Det har förmodligen skadat vår koncentrationsförmåga ganska mycket i och med att vi upplever att vi behöver att stimulera vårt sinne konstant utan bli rastlösa. Men en sak som vi har till vår fördel nu är att vi alltid är några få klick ifrån all kunskap som vi söker efter. Förr i tiden vi stötte på ett dilemma över något vi funderade över var det lättaste sättet att ta reda på svaret att besöka ett bibliotek. Medan nu räcker det med att vi sträcker oss efter vår mobil och gör en sökning på Google.

Har även märkt att på de flesta stora shoppinggallerior har placerat så kallade Wayfinder, digital skyltning. Vill man ha direktionen till den butiken som man söker och man är osäker på vägen, då kan man enkelt knappa in det. Den visar sen en karta från där man befinner sig till vart butiken ligger i gallerian. Perfekt vid större gallerior där den är ont om digital skyltning för vissa butiker.

Smidigare kan det inte bli och vi blir mer bekväma för varje dag som går samtidigt som vi lär oss mer och mer.

Currently rated 3.4 by 45 people

  • Currently 3,355556/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags:   digital skyltning
Categories:  
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed