Att göra karriär
Arbetslivinriktad blogg om karriärsplanering, arbetsrätt, vidareutbildningar och kärriärsrådgivning

Ungdomar gillar facket

onsdag, 16 december 2009 10:11 by Linda S

På Expressen så kan man läsa att PricewaterhouseCoopers och Swedbank har gjort en undersökning på unga mellan 18-30års syn på fackligt medlemskap. Undersökningen visar att ungodmar är väldigt positivt inställda till facket och det fackliga medlemskapet. Detta trots att det senaste året varit en stor medlemsflykt från facket och trots att facket fått gå på flera puckar om att vara föråldrat. Lo säger i intervjun att de måste bli bättre på att informera redan i skolan om facket och varför man ska vara med där. Jag håller med LO, det är extremt viktigt att visa hur det går till på arbetsmarknaden och vad man kan få för stöd och hjälp. Framförallt informera om vad som ingår i medlemskapet och vad som står i kollektivavtalet/anställningsavtalet. Det är många unga som far illa på arbetsmarknaden för att de är gröna och lättlurade tyvärr. Många som "provjobbat" utan lön eller "praktiserat" istället för att få en anställning.

Den största frågan som engagerade unga i undersökningen var kampen mot könsdiskrimineringen. Det är verkligen på tiden att vi ser människor som människor och inte som könsbestämda människor. Jag tycker det ofattbart att Sverige som är ett så pass jämställt  land men fortfarande har så stora löneskillnader för män och kvinnor.

Läs hela artikeln från Expressen här.

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Related posts

Comments