Att göra karriär
Arbetslivinriktad blogg om karriärsplanering, arbetsrätt, vidareutbildningar och kärriärsrådgivning

Från telemarketing till predikant

fredag, 5 september 2008 13:46 by Heli Johnsson

Ett intressant karriärbyte, att gå från ett jobb inom telemarketing till att hålla predikan för 70 000 åhörare i Indonesien ! Stefan Edefors kunde efter fem kvällar räkna ihop 12 000 svarskort från människor som ville ha kontakt med honom och som ansåg sig blivit frälsta genom hans predikan. Stefan framhåller själv att han inte är någon ”riktig” predikant, han kallar sig för affärsman och entreprenör. Första gången Stefan reste till Asien så var det i affärssyfte, att bygga plattform och marknadsföra.
Idén att åka till Indonesien för att tala inför publik kom först efter att Stefans företag gått i konkurs 1990, i samband med nedgången i småhusbranschen. Stefan förlorade allt och hade helt plötsligt miljonskulder. Efter resan ville Stefan jobba med liknande kampanjer på heltid men det var förstås inte möjligt, rent ekonomiskt. Under de följande åren fortsatte han med telemarketing men arbetade samtidigt med planering av nya kampanjer, denna gången i Indien. Under några år var han med och satte upp femton kampanjer i Asien och Afrika, läs resten av artikeln  i ”Trons värld”.

(Telemarketing är ett sätt på vilket företag kan marknadsföra sina produkter och erbjuda tjänster.)

Currently rated 5.0 by 3 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Related posts