Att göra karriär
Arbetslivinriktad blogg om karriärsplanering, arbetsrätt, vidareutbildningar och kärriärsrådgivning

Erfarenheter i bagaget - från FBU och försvarsmakten kanske?

fredag, 5 september 2008 15:42 by Linda S
Att göra karriär handlar mycket om att ha erfarenheter med sig i bagaget. Är du relativt ung och inte hunnit få så mycket arbetsliverfarehet kan det vara en bra idé att skaffa ett nätverk med kontakter och erfarenheter på annat håll. När min vän fick jobb i bryssel berättade hans chef att han tyckte det var mycket intressant att han tidigare varit aktiv inom svenska kyrkan. En annan vän till mig fick jobb genom att vara aktiv i en förening som kassör och jobbar nu som administratör. Ibland kan det var bra att engagera sig i olika föreningar och organisationer som sedan kan vara referenser på ditt cv. Hittar du bara en organisation som du tycker är kul, går det dessutom vidareutvecklas inom organisationen. Tycker du tex om simning kan detta vara en bra merit om du söker jobb som fritidsledare. Dessutom om du simmat länge kan du jobba extra som simlärare eller badvakt. Dessamma gäller om du spelar fotboll, då kan du jobba extra som tränare och ger också arbetsgivaren ett intryck av att du är aktiv. Genom olika föreningar kan du också få gå på utbildningar och vidareutvecklas. Genom att tex vara med i hemvärnet eller som ungdom i FBU, kan du få lära dig allt ifrån gruppdynamik till första hjälpen utbildningar. Genom att delta i frivilliga utbildningar från försvarsutbildarna, kommer man också få ingå i olika typer av befattningar inom försvarsmakten. FBU och försvarsutbildarna finns på de flesta platser i Sverige, allt från Uddevalla till Linköping från Norrbotten till Skåne. 

Currently rated 5.0 by 1 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Related posts

Comments