Att göra karriär
Arbetslivinriktad blogg om karriärsplanering, arbetsrätt, vidareutbildningar och kärriärsrådgivning

Oförutsedda utgifter problem för studerande

torsdag, 24 juli 2008 14:39 by Linda S

CSN har kartlagt att det blir allt fler och fler vuxenstuderande som  inte klarar av sina utgifter. Det är främst svårigheter med att klara oförutsedda utgifter. Över hälften uppger att de inte skulle klara av en plötslig engångskostnad på 1 000 kronor. Var sjätte studerande upplever att de måste arbeta för att klara sig och bland dem som jobbar lägger majoriteten ner högst 40 timmar i månaden. Undersökningen visar också att nio av tio studerande ser positivt på framtiden och de allra flesta mår bra både fysiskt och psykiskt. I kartläggningen deltog 3 999 studerande.

Läs mer:
Vuxenstuderande klarar inte utgifter

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Related posts