Att göra karriär
Arbetslivinriktad blogg om karriärsplanering, arbetsrätt, vidareutbildningar och kärriärsrådgivning

Hetaste jobben på arbetsmarknaden

fredag, 25 juli 2008 14:52 by Linda S
Metro listade tidigare i år de hetaste respektive kallaste yrkena på arbetsmarknaden i år. Hetast på arbetsmarknaden i Sverige korades VVS-montörer. Kontorister, däremot, är iskalla. För VVS-montörer och mekaniker är det enkelt att få jobb just nu. Efterfrågan på dessa yrkesmän är mycket stor enligt en rapport som presenterades av Arbetsmarknadsstyrelsen, AMS i vår. De nya jobben kommer glädjande nog inom de flesta yrkesområden och antalet sysselsatta beräknas öka under året med drygt 90 000 personer. Dock är det inte lätt att få jobb inom andra yrken. Kontorister och barnskötare efterfrågas knappt alls. På Ams tror man detta beror på efterfrågan på arbetskraft kontra tillgången på arbetskraft, det finns alltså överskott av kontorister och barnskötare. Att efterfrågan på VVS montörer är så stor beror på att det saknas utbildade montörer. Att kontorister inte efterfrågas beror däremot mer på att det knappt finns några kontorssysslor längre, samtidigt som det finns ett överskott på kontorister. Andra heta yrken just nu är verktygsmaskinoperatörer, verkstadsmekaniker, förskollärare och läkare. Kallast just nu är kontorister, barnskötare, receptionister, försäljare och vårdbiträden.

Currently rated 5.0 by 1 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Related posts