Att göra karriär
Arbetslivinriktad blogg om karriärsplanering, arbetsrätt, vidareutbildningar och kärriärsrådgivning

Marknadsför dig själv

tisdag, 29 april 2014 09:23 by Heli Johnsson

Genomtänkt strategi och bra kommunikationsplan - så gör du ditt personliga varumärke till en marknadsledare.

Det är inte bara kändisar som hakat på trenden med pr-person, det blir också allt vanligare hos Svenssons som vill klättra i karriären.

Person-pr handlar om att fylla ditt eget varumärke med dina idéer och värderingar. Vem är du? Vad brinner du för? Vad vill du att ditt varumärke ska förmedla? Hur uppfattar folk dig? Vilka egenskaper vill du förknippas med i framtiden? Effekten av person-pr är att du blir känd för rätt saker inom rätt målgrupp. – Det personliga varumärket är minst lika viktigt som ett företags varumärke, säger Daniela. Du ska inte göra om dig själv, utan ta kontroll över vad som sägs om dig och vad du utstrålar.

Tips är att sätta upp en personlig kommunikationsplan, där man listar sina mpl, ditt budskap, din målgrupp, vilka nätverk du har och hur dus ska nå dina mål. Lägg sedan till aktiviteter för att nå målen, till exempel lägga ditt cv på nätet eller höra av dig till de företag som är intressanta för dig. Att ha rätt kontakter är väldigt viktigt, se till att träffa dessa för att du ska komma vidare i karriären.

Currently rated 3.0 by 115 people

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags:   karriär, pr-person, marknadsföring
Categories:  
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed