Att göra karriär
Arbetslivinriktad blogg om karriärsplanering, arbetsrätt, vidareutbildningar och kärriärsrådgivning

Rösta på Piratpartiet ?

onsdag, 20 maj 2009 10:11 by Linda S

Jag gjorde precis ett test på Aftonbladet där man fick tycka till om frågor för att se vilket parti man tycker likast som i EU. Jag låg långt ut på kanten för Socioekonomisk vänster. I första bilden så låg jag väldigt nära Piratpartiet i undersökningen. Jag blev dock väldigt förvånad och gick igenom matchningen för att kolla om det verkligen var så att piratpartiet stod för mina åsikter? Intressant.

Jag har här tagit "skrämdumpar" för att kolla på resultatet.

Såhär blev min karta gjord efter mina frågor. Krysset står för vart jag står politiskt. Min egna tolkning är att det är väldigt nära Piratpartiet.

Jag började gå igenom mina svar och piratpartiets svar.

Här ser ni vad jag tycker om in och utvandring samt vad piratpartiet tycker. Oavsett om jag har valt "håller med" eller "håller inte med" så hamnar jag nära piratpartiet som inte har någon uppfattning. Mär väl att Piratpartiet anser att inte tenderar att hålla med om att det ska ställas högre kvar på invandrare! Väldigt bra tycker jag! Här visar Piratpartiet att de tar ställning i en fråga som inte rör integriteten, eller?

Här har Piratpartiet ingen uppfattning i någon av frågorna.

Piratpartiet är ett enfrågesparti? Eller? Här håller Partiet fullständigt med om att Legalisering av äktenskap mellan personer med samma kön är något positivt. Partiet håller "fullständigt med om detta" betyder det att partiet kommer driva denna fråga starkt? Eller varför valde partiet att inte välja "tenderar att hålla med".

Här är en fråga som jag brinner starkt för, anställningsskyddet bör absolut inte försvagas för att bekämpa arbetsslösheten. Det är inte så man får bukt på arbetsslösheten genom att göra arbetsvilkoren sämre och sparka folk som har arbete för att få in andra folk, det vinner ingen på. Detta är inte lösningen på fler jobb! Här har Piratpartiet ingen uppfattning. En av de största anledningarna till att jag inte tänker rösta på detta partiet. Detta är min kärnfråga och här kan partiet inte företräda mig!

Även i miljöfrågan så väljer Piratpartiet att inte ta någon ställning. Väldigt viktig fråga. Nu börjar jag ifrågasätta om Piratpartiet verkligen ska ha en punkt på kartan?

Här ser man Piratpartiet tycka till om sin enpartifråga. Ganska humoristiskt att de inte tycker till om "människor som bryter mot lagen", jag menar hela debatten om IPRED och personlig integritet har ju fått ett uppsving i och med The Pirate Bay-rättegången. Rätta mig om jag har fel, men var det inte många medlemmar från Piratpartiet som stred emot att de fått för stränga straff,  innan det blev känt att rättegången ska göras om?? Har jag fel? 

Här är också intressant. Piratpartiet vill att mer makt ska vara i bryssel. Det är väldigt många som inte väljer att gå och rösta i Europaparlamentsvalet, just av den anledningen är jag kluven i frågan. Men jag tror att vi tjänar på att vara anslutna, samarbete är väldigt bra. Inte en enda av dessa frågor som Piratpartiet faktiskt har en åsikt om överensstämmer med mina. Nu är jag övertygad om att de inte borde legat med som en prick på kartan. Framför allt tycker jag inte att varje nytt europeiskt fördrag bör godkännas i folkomröstning i Sverige. Vi går och röstar och ger politiker ett förtroende att föra vår talan, då kan vi inte ta tillbaka detta förtroende med folkomröstningar. Tala om att jobba som bromskloss och ändå prata för mer makt i bryssel. Hur går detta ihop?  

Jag insåg också att man sen kunde kolla på resultat, där fick jag istället följande resultat:

Jag var rädd för att jag var vänster, men jag tycker resultatet ser väldigt bra ut. Om jag skulle gjort lista själv hade den nog sett likadan ut.

Läs mer om Piratpartiets åsikter:

Piratpartiet mot EU-mandat

Vad ska du rösta på i EU-valet?

Aftonbladets test

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5