Att göra karriär
Arbetslivinriktad blogg om karriärsplanering, arbetsrätt, vidareutbildningar och kärriärsrådgivning

Årets kvinna - framgångsrika kvinnor i Sverige

onsdag, 19 november 2008 10:29 by Linda S

Årets kvinna utses av tidningen Glamour. De tre stycken kvinnorna som är nominerade i är är centerpartiets riksdagsledamot Annie Johansson, Tugba Tunc, kvinna som blivit utsatt för ett hedersrelaterat mordförsök i Turkiet, och Annie Seel som tävlat i Dakarrallyt.

Annie Johansson

Sveriges yngsta riksdagsledamot.Sitter i Konstitutionsutskottet och är talesperson för (c) inom demokrati- och integritetsfrågor. Kommer från Värnamo i Jönköpings län.Jag är grön liberal med en innerlig tro på företagsamheten, den enskilda människan och miljön. Varit aktiv i FRA-dabatten.    

 

Tugba Tunc

Tugba Tunc är en svensk tjej som utsattes för ett hedersrelaterat mordförsök i Turkiet under sommaren 2006, efter att hon vägrat gifta sig med en släkting, men som inte får någon rättshjälp i Sverige. Tugba är idag förlamad i nedre delen av kroppen och vårdas fortfarande på sjukhus. Tugba och hennes familj är bland annat skyldiga UD över 50 000 kronor för sjukvårdskostnader i Turkiet. Familjen tvingades också låna 30 000 kronor till blodplasma som behövdes i vården efter den svåra skottskadan. 

Turkiska regeringen stoppar förhör med Tugba Tunc

Annie Seel

Annie Seel har kommit att bli Sveriges mest kända känd kvinnliga Mc-förare genom en kombination av envishet, kunnande, äventyrslystnad, benbrott och en osviklig känsla för vad som går hem hos media och sponsorer. Touringbutiken är bara en av många sponsorer bakom hennes tävlingar och expeditioner.

 

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5